top of page
foto molenaar 4.jpg

De Klucht van de Molenaar (1613)

Als de keurige Trijn Jans ’s avonds voor een dichte stadspoort staat, zoekt
ze in wanhoop onderdak bij de molen van Piet en Aeltje. Maar als de molenaar
warme gevoelens voor de stadse Trijn opvat en zij die gevoelens lijktte beantwoorden, blijkt gastvrijheid een wel heel pittige prijs te hebben...

Bredero
Gerbrand Adriaensz. Bredero werd op 16 maart 1585 in Amsterdam geboren en is daar op 23 augustus 1618 gestorven. Hij heeft nooit ergens anders gewoond en kan met recht een ras-Amsterdammer worden genoemd. Al zijn komische toneelwerken spelen zich in Amsterdam af. Door de heerlijke personages die hij met zijn taal weet te creëren, laat hij het Amsterdam van zijn tijd voor ons herleven.

 

Bredero-jaar

In zijn 400ste sterfjaar staat Bredero weer volop in de belangstelling en dat is niet zo gek: naast Vondel en Hooft behoort hij tot de beste schrijvers van de 17de eeuw! Zijn aansprekende personages en trefzekere, humorvolle taal blijken nog steeds verrassend eigentijds en herkenbaar. Theatergroep De Kale maakt al jaren eigenzinnige voorstellingen op basis van Nederlandse toneelteksten uit de 17de eeuw en maakt van deze klassieker een bruisende en hilarische komedie.

Spel: Vastert van Aardenne, Celia van den Boogert, Marieke de Kruijf en Stijn Westenend

Regie: Victor van Swaay - Decor: Marjolein Ettema - Kostuums: Ischa Stuart

Lichtontwerp: Thijs Wijnands - Fotografie: Onno F. Roozen

bottom of page