top of page

Warenar (1617)

Warenar bij het Muiderslot

In juni 2009 speelde Theatergroep De Kale een serie voorstellingen van Warenar, de komedie van P.C. Hooft uit 1617. Deze toneelklassieker uit de 17e eeuw werd als locatievoorstelling op het Muiderslot opgevoerd ter herdenking van P.C.Hoofts inhuldiging als Drost van Muiden en baljuw van het Gooi in 1609. In juni 2010 en juni 2011 volgden reprises van Warenar, die door veel middelbare scholieren werden bezocht.

 

Spelers: Vastert van Aardenne, Marieke de Kruijf, Celia van den Boogert, René Retèl, Stijn Westenend, Diede Zillinger Molenaar, Freerk Bos en Victor van Swaay

 

Regie: Victor van Swaay
Tekst proloog: Jeremy Baker
Vormgeving: Marjolein Ettema
Kostuums: Ischa Stuart

 

De pers over Warenar:

“Theatergroep De Kale zorgt voor een hoogst plezierige voorstelling over klassenverschillen met een prachtige hoofdrol van Vastert van Aardenne. De onvermijdelijke overacting is perfect gedoseerd, waardoor het komische effect ook aan een hedendaags publiek zeer is besteed.” (NRC Handelsblad)

 

“Theatergroep De Kale speelt de bekende 17e-eeuwse komedie op de mooist denkbare locatie: het fraaie Muiderslot.” (De Volkskrant)

 

“Onder een tentdoek zit je met een dekentje om je warm te houden te kijken naar Warenar die je meesleurt in zijn hysterie om zijn geld te behouden. Prachtige kledij en kapsels zijn uitvergroot en passen prima bij het expressieve spel van de spelers (….) Het zijn kostelijke, verwarrende en lachwekkende situaties. (….) Ga Warenar zien!" (Gooi- en Eemlander)

 

bottom of page