top of page

Het Land van Belofte in Dordrecht.

Op 23 en 24 september kunt u in Dordrecht 'tafelgast' zijn bij Het Land van Belofte!
Deze voorstelling is gebaseerd op een 16de eeuws ‘tafelspel’, dat wil zeggen dat de tekst is geschreven om gespeeld te worden tijdens een maaltijd. Net als in de middeleeuwen spelen wij deze voorstelling ook tijdens een maaltijd en natuurlijk is die maaltijd aangepast aan de avond en zal een 16de eeuws karakter hebben!

U wordt deze avond ondergedompeld in de wonderlijke wereld van de late middeleeuwen. Terwijl u geniet van een op de 16de eeuw geïnspireerd drie-gangen-menu, wordt u door de drie acteurs meegenomen naar de groteske verhaalwereld van middeleeuwse pelgrims. Voorafgaand aan de voorstelling zal Bart Ramakers, hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, u een inleiding geven op deze bijzondere 16de eeuwse tekst.
Spelers zijn Marieke de Kruijf, Vastert van Aardenne en Ian Bok.

 

  • We ontvangen u graag tussen 18.00 en 18.15 uur op Maartensgat 1 in Dordrecht.

  • De avond met ontvangst, inleiding, voorgerecht, voorstelling, hoofdgerecht, nagerecht en koffie eindigt ongeveer om 22.00 uur.

  • Gedurende de avond zit het gezelschap aan tafels van zes of acht personen. Er zijn dus geen individuele tafels.

  • De entree voor deze volledig verzorgde avond bedraagt 80 euro per persoon.

  • U ontvangt deze avond ook een exemplaar van het begin september uit te brengen, rijk geïllustreerd boek van ca. 150 pagina's, geschreven door Bart Ramakers en studenten van de RUG, dat handelt over de achtergronden van de toneeltekst. 

  • Als u deze bijzondere avond wilt bijwonen, vragen wij u een bericht te sturen naar ons e-mailadres. (theatergroepdekale@xs4all.nl). Vermeldt u daarin behalve uw naam alstublieft voor welke datum en voor hoeveel mensen u kaarten wilt. Ook vragen wij u daarin aan te geven of u een vegetarische maaltijd prefereert of niet. Wij sturen u daarop dan weer een bericht met de route naar de locatie, parkeermogelijkheden en de wijze van betalen.

 
We hopen u bij deze voorstelling te kunnen begroeten!

bottom of page